10 02 2019

Amnesty International

De Mensenrechtendialoog

Het lijkt zo vanzelfsprekend: discrimineren doe je niet. We mogen zeggen wat we vinden. We mogen de godsdienst belijden die we zelf willen. En iedereen heeft recht op privacy. In Nederland hebben we onze zaken goed op orde. Mensenrechtenschendingen gebeuren vooral ver weg. Althans, zo lijkt het, want bij nadere beschouwing blijken mensenrechten ook in Nederland onder druk te staan. Amnesty wil in het land in gesprek gaan over mensenrechten middels De Mensenrechtendialoog.

SAZZA ontwikkelde het creatieve concept en verzorgde de vormgeving voor De Mensenrechtendialoog. Inclusief overzicht van de UVRM (Universele Rechten van de Mens) – men kan immers niet in gesprek zonder kennis van zaken – dialoogkaarten met stellingen en spelhandleiding.