12 10 2017

Sanquin Bloedbank

Campagne ‘Dankzij jouw bloed kan ik verder’

Zoals elk jaar, is er ook in 2017, één week waarin orgaan- en weefseldonatie in het middelpunt van de belangstelling staat. De Donorweek is dit jaar van maandag 9 oktober tot en met zondag 15 oktober. De NTS, het ministerie van VWS, patiëntenverenigingen, gezondheidsfondsen en alle anderen die in actie komen vragen tijdens deze week aandacht voor het tekort aan donoren.

 

 

Sanquin gaf Sazza de opdracht een campagneconcept te ontwikkelen om tijdens de donorweek aandacht te vragen voor bloeddonaties. Met de slogan ‘Dankzij jouw bloed kan ik verder’ maakten wij een online video waarin levende standbeelden het belang van bloeddonaties uitbeelden. Concept en art-direction: SAZZA, Fotografie: Aatjan Renders, Camerateam: Leonard Faüstle en Johannes.