10 11 2013

Hivos

Power of the Fair Trade Flower publiekscampagne

In opdracht van Hivos ontwikkelde SAZZA de publiekscampagne Power of the Fair Trade Flower. Power of the Fair Trade Flower vertelt het verhaal van vrouwen in de Oost-Afrikaanse bloementeelt. Jaarlijks worden miljarden bloemen vanuit Afrika naar ons land verscheept. Bloemen die door vrouwen worden gekweekt en geplukt. Meestal onder erbarmelijke omstandigheden.

 

Vijf topfotografen lieten zich inspireren door de verhalen van vrouwen uit de Keniaanse rozensector. Carli Hermès, Cornelie Tollens, Ingrid Baars, Koen Hauser en Aatjan Renders. De kunstbeelden zijn te zien in een reizende tentoonstelling. Naast de campagneposters ontwikkelden wij de campagne website en online acties.

 

Op woensdag 31 oktober 2012 werd de campagne op het Museumplein gelanceerd. Karin Bloemen opende de expositie met een knallend optreden.

 

Foto’s: Guus Schoonewille

 

De campagnesite is te zien op www.powerofthefairtradeflower.nl