16 01 2013

Amnesty International

Meet the Muthuku Family-lespakket

In Mukuru Kayaba, een van de grootste sloppenwijken van de hoofdstad Nairobi, wonen vader, moeder en hun tien kinderen. De oudste is 23, de jongste acht maanden.Alle leden van de familie Muthuku laten per aflevering hun jonge Nederlandse gasten toe in hun alledaagse leven. Hoe ziet hun huis eruit? Waar gaan de kinderen Muthuku naar school? Wat doen zij in hun vrije tijd? Hoe verdienen de ouders hun geld en lukt het ze om daarvan rond te komen? En hoe is de gezondheidszorg eigenlijk geregeld in de sloppen van Nairobi?

Bij elke aflevering is een les ontwikkeld. Elke les begin met een ‘weetje’ gerelateerd aan het onderwerp van de aflevering.¬†SAZZA ontwikkelde de visuele taal van het muthuku-lespakket. SAZZA ontwikkelde tevens de Muthuku-game.