24 06 2012

Jantje Beton

Campagne Jantje Beton Loterij 2011

Thema van de 17e Jantje Beton Loterij is speelruimte bij school. Schoolpleinen in Nederland bieden een uitstekende speelplek voor kinderen, maar worden door veel kinderen saai gevonden. Of ze zijn wel leuk maar na schooltijd afgesloten. Door mee te doen aan de loterij kunnen scholen hun schoolpleinen verbeteren.

 

 

Ruim 900 basisscholen gaan loten verkopen. Ze mogen de helft van de opbrengst zelf houden om te besteden aan buitenspelen, bijvoorbeeld voor het verbeteren van het schoolplein. De andere helft van de opbrengst gebruikt Jantje Beton voor projecten die het vrije buitenspelen in de buurt mogelijk maken.

SAZZA ontwikkelde het campagnebeeld en verzorgde de vormgeving van de posters en de campagnewebsite. Ook werden diverse animaties gemaakt voor een campagnefilmpje.